Mindre regelændringer, vigtig info til ny sæson

Følgende vigtige regelændringer gældende for samtlige rækker er implementeret til den nye sæson:

 • Dartliga skal informeres om nye datoer såfremt at kampe flyttes (både frem eller tilbage). Brug kontaktformularen til at sende os beskeden eller send os en mail. Det skal ske af hensynet til spillestedernes kalendere, således at man kan se hvornår der er ledige maskiner.
 • Husk hvis ikke alle 3 pile har talt, så skal der trykkes på rød knap inden pilene tages ud af skiven.

 

Følgende vigtige regelændringer er kun gældende for Remote rækker, og er implementeret til den nye sæson:

 • Reglen om 1 pause på 10 minutter er bortfaldet. I stedet er der nu indlagt 2 pauser á 5 min. i programmet – se reglerne for at finde ud af hvornår disse 2 pauser må holdes. Der må ikke, uden forudgående aftale med modstanderholdet, holdes unødvendige pauser undervejs i kampen.
  Brug for drikkevarer undervejs i kampen? Prøv om ikke det kan løses ved at få andre til at hente det til dig.
 • Det skal være muligt at få fat på holdkaptajn eller anden spiller på modstanderholdet undervejs i kampen. Er holdkaptajn ikke tilgængelig, så send inden kampen et andet nummer til modstanderholdet. Alternativt oplys et ekstra nummer til os, som vi så kan skrive på siden under holdkaptajn. Telefonen må ikke være på lydløs.
 • Hvis en spiller i Remote play trykker på skiven ved et uheld (fx glemt at trykke på Rød knap ved kun 2 pile registreret), så mister holdet næste tur og der skal derfor trykkes på rød knap uden at nogen pile er kastet i den efterfølgende tur. Trykkes der en vinder-pil ind med hånden, så tabes sættet dog uanset om det var et uheld.
 • I samtlige Double Rækker er de 2 sidste single-kampe nu ændret til double-kampe. Således at der nu kun startes med 2 single-kampe og derfra er det double til kampen er slut.
 • I Double C og CC er formatet ændres, således at der nu spilles bedst af 11 (først til 6). Grunden til dette skyldes at vi har haft en overvægt af kampe i de laveste rækker som gik over de 2 timer (som vi ønsker er maksimum). De øvrige C-rækker spiller stadig bedst af 13.

 

Derudover vær obs. på følgende:

 • Alle ligaer er nu overført til maskinerne (alle som er online). Hvis ligaen ikke findes på jeres maskine inden kampstart, så har den muligvis være slukket under opdatering. I skal manuelt opdatere maskinen ved at trykke på Treble 20 med fingeren, indtil opdateringsprocessen starter. Husk at maskiner ikke må slukkes helt (sluk kun skærm bag på maskinen). Alle opdateringer kører om natten og det er vigtigt at de kommer frem til maskinerne.
 • En kamp kan i teorien ende uafgjort. Det kan ske i det ekstreme tilfælde at et 01-sæt går tiden ud og begge spillere har samme score. I det tilfælde ender sættet uden vinder, og teoretisk kan kampen derfor ende uafgjort. I det tilfælde tildeles begge hold 1 point.
 • Vigtige ændringer markeres i reglerne med gult og opdaterede regler kan findes på denne side.